Vanhan asfaltin poisto

Vanhan asfaltin poisto kuuluu yleensä urakkahintaan jos tilaat samalla uuden asfaltin tilalle. Asfaltti-urakoitsijat ovat ammattilaisia myös jos tarvitset vain asfaltin poiston ja maisematyöt.

Jos tilaat samalla uuden asfaltin, vanhan asfalttikerroksen poisto tehdään asfaltti urakoitsijan toimesta tyypillisesti päivä-muutama päivä ennenkuin asfalttiryhmä tulee asentamaan uuden asfaltin pihallesi, osana maan muokkausta asfaltoitavaan kuntoon.

Maanrakennus ryhmä, joka poistaa vanhan asfaltin ja tekee tarvittavat maanrakennustyöt kohteeseen, työskentelee asfaltin poiston suhteen tyypillisesti kaivinkoneella ja irtoavat asfaltin palat kuljetetaan pois kuljetukseen sopivalla kivi-ja asfaltti-aineksen siirtoon tarkoitetulla kuorma-autolla.

Usein vanhaa asfalttia on kuitenkin myös alueilla, kuten kaivojen ympärillä ja kivireunusten vieressä, joihin joudutaan käyttämään huomattavasti tarkempaa lähestymistä.

Tällaiset asfalttipäällysteen poistot maanrakennusryhmä hoitaa usein joko piikkauskoneen avulla ja/tai kangella muutaman työmiehen voimin, jolloin varmistetaan etteivät oheisrakenteet asfaltin ympärillä vioitu.

Asfalttikerroksen poiston jälkeen työryhmä tekee tarvittavat maanrakennustyöt maanrakenteen kantavuuden suhteen uutta asfalttia varten ja huolehtii siitä, että maarakenne on oikeissa kulmissa suhteessa siihen, miten päälletulevan asfaltin kallistuksien tulee olla, jotta sadevesi ohjautuisi oikein viemäreihin, eikä jää vioittamaan asfaltti kerrosta.

Asfaltti on nykyisin myös erittäin paljon kierrätetty materiaali, joka tapahtuu varsinkin isompien moottoriteiden päällysteiden kierrätyksen suhteen.

Kierrätyksen suhteen asfaltti jyrsitään kierrätystä varten suunnitellulla kalustolla, ja jälleenkäytetään uuden päällysteen asentamiseen.