Tenniskentän rakentaminen

Tenniskentän rakentaminen koostuu tyypillisesti haluttujen rakennusmateriaalien ja sopivan rakennusfirman valinnasta.

Ennen tenniskentän tapaisen urheilualueen rakentamista sinun tulisi varmistua että kaikki asianmukaiset rakennus- ja muut säännöstenmukaiset luvat ovat kunnossa.

Yksi tärkeimmistä päätöksenteon alueista rakentamissuunnitelman suhteen on tenniskentän päällysteen valinta.

Vaihtoehtoihin kuuluvat esimerkiksi…

  • akryylipäällysteet,
  • asfalttibetoni,
  • savi-, sekä
  • nurmipäällysteet.

VIDEO: SportMaster urheilukenttä-materiaalien valmistajan tekemä videoakryylisen tenniskenttäpäällysteen asentamisesta.

Päällysteen valinnassa kannattaa miettiä myös sitä, tuleeko kenttä käyttöön muillekin urheilulajeille, kuten vaikkapa koripallolle taisählylle, ja soveltuuko päällyste myös näille lajeille.

Varsinainen kentän rakennustyö vaatii erikoisosaamista ja -kalustoa usealla tasolla, alkaen kentän tasoittavasta ja päällystettä varten valmistelevasta maanrakennustyöstä.

Urakoitsijan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota aikaisempaan kokemukseen tenniskenttien rakentamisen suhteen, tutustuen huolellisesti firman tarjoamiin referensseihin, myös vaikkapa käymällä paikan päällä valmistuneissa kohteissa.

Suunnittelutyö kannattaakin tehdä yhdessä urakoitsijan kanssa, sillä urakoitsijoilla on tyypillisesti tietoa siitä, mikä on toiminut aikaisemmin, ja myös minkälaisia mahdollisia ongelmia erilaiset ratkaisut tuovat mukanaan vaikkapa kentän huollon suhteen.