Tenniskentän asfaltointi

Tenniskentän asfaltointi on suosittu tapa saada kestavä, edullinen, ja hyvannäköinen tenniskentän päällyste.

Asfaltti on perinteisesti ollut erittäin suosittu päällyste tenniskentille, ja varsinkin 70- ja 80-lukujen tennisbuumin aikaan rakennettiin lukuisia asfalttipäällysteisiä tenniskenttiä.

Tenniskentän asfaltointi eroaa urakkana esim. teiden päällystyksestä mm. käytettävän asfaltin laadun suhteen.

Tenniskentän päällyste ei joudu samanlaisen rasitteen kohteeksi kuin ajoväylä, mutta tenniskentän pinnan tulee soveltua tenniksen ominaisuuksiin, myös väriltään.

Ominaisuuksiltaan tyypillinen asfaltti tenniskenttä on “nopean” pelin kenttä, joka tarkoittaa että pallo pomppaa kentästä matalassa kulmassa.

Asfaltti tekee tenniskentästä erittäin säänkestävän ja helppohoitoisen kentän kunnossapitäjälle.

Tenniskentän Asfaltointi – Asfaltin Tilaaminen

Koska tenniskentän päällystäminen asfaltilla vaatii erikoisosaamista, kannattaa urakoitsijan valinnassa keskittyä asfaltointifirmoihin, joilla on kokemusta asfalttikenttien teosta.

Tällaiset urakoitsijat pystyvät myös antamaan referenssejä tehdyistä kentistä, ja vierailemalla näillä kentillä voit myös saada käsityksen lopputuloksesta kun kenttä on valmis.

Hinta, jonka tenniskentän asfaltointi tulee maksamaan, riippuu useasta seikasta.

Tyypillisesti tenniskentän lisäksi monet teettävät ympäröivillä alueilla päällystystöitä, joten kokonaisurakan koko on eräs tenniskentän hintaan vaikuttava tekijä.

Urakan koon lisäksi on olemassa myös muita tekijöitä, jotka vaikuttavat hintaan, kuten päällystettävän tenniskentän alueen kunto.