Saunaremontti

Katsaus saunaremontti yksityiskohtiin kuten lauteet ja muut saunatarvikkeet, kuten kiukaat, lasiseinät ja valot.

Saunan remontointiin kuuluu yleensä muutama perusvaihe, joista ensimmäinen on luonnollisesti remontin suunnittelu ja lopputuloksena olevan uuden saunan visiointi.

Rajoitteita saunan uudistamiselle luovat kuitenkin varsinkin käytettävissä oleva budjetti sekä olemassaolevan saunan koko.VIDEO: Rautian tekemä video mahdollisista saunaan kohdistuvista remontointitöistä ja työvaiheista.

Näiden rajoitteiden sisällä hyviä ideoita omaan saunaan saa muiden jo toteuttamista saunoista esimerkiksi Googlen kuvahaun avulla, osoitteessa images.google.fi, vaikkapa haulla “sauna”.

Rakennustieto (www.rakennustieto.fi) kirjakustantaja ja -myymälä (Helsingissä) on myös hyvä lähde erilaiselle sauna-aiheiselle kirjallisuudelle, mukana englanninkielinen teos “Finnish Sauna – Design and Construction” vuodelta 2007.

Viihtyvyyden ja tyylin puitteissa tärkeisiin mietintäkohtiin kuuluvat varsinkin kiukaan design, laudan materiaalin valinta, sekä valaistus.

Kaikkia kansainvälisesti käytettyjä saunamateriaaleja ei välttämättä saa mukaan omaan remonttiin, mutta tyylillisesti useimmat ideat on kuitenkin mahdollista toteuttaa, ja kiukaiden suhteen tarjolla Suomessa ovat kaikki tärkeimmät valmistajat.

Monet urakoitsijat myös mahdollistavat ilmaisen yhteisen urakan arvioinnin ennen tarjouksen jättämistä, jossa selviää myös mitkä ratkaisut ovat mahdollisia ja urakoitsijan suosittelemia.

Kannattaa kuitenkin pyytää tarjouksia laajalti eri urakoitsijoilta, tarkistaa heidän referenssinsä ja aikaisemman kokemuksensa alalta, parhaan lopputuloksen ja edullisen hinnan varmistamiseksi.

Suomessa saunoihin kohdistuvia remontteja tekevät esimerkiksi:

  • Pastelli (www.pastelli.fi/saunaremontti.html)
  • Saunapojat (www.saunapojat.fi/fi/saunaremontti/)
  • Remontti Idea (www.remonttiidea.fi/saunaremontti/)
  • Saunatohtori (www.saunatohtori.fi)

Remontin toteutuksen suhteen yleensä urakoitsijoiden kanssa on mahdollista valita joko avaimet käteen toteutus, tai siten, että työn teettäjä tekee itse osan suunnitellusta työstä.

Työn toteutuksen suhteen on myös tärkeää laatia suunnitelma remontin teon aikataulusta, ja seurata, että tätä aikataulua seurataan.