Rakentaminen hinta

Rakentaminen hinta riippuu monesta tekijästä, joihin lukeutuvat tontin hinta, maanrakennus, ja mahdollisen talopaketin hinta.

Usein näistä varsinkin talopaketin hinta on merkittävä tekijä, kuin myös maanrakennus ja perustukset.

Maanrakennuksen ja perustusten rakentamisen kanssa samaan hintaluokkaan usein osuu, talopakettien kohdalla, pystytys valmiiksi, mukaanlukien sivukulut jotka kuuluvat urakkaan.

Samantapaiseen hintaluokkaan usein osuvat myös LVI työt, ja puolet tästä erilaiset sähkötyöt.

Oman ison kulueränsä uuden talon kohdalla tuovat varsinkin keittiö, muut kalusteet, ja kodinkoneet, joiden hintaluokka usein kohoaa erilaisten sähkötöiden hintaluokkaan.

Erikseen talonrakentamisen suhteen joudutaan myös budjetoimaan erilaiset sisustustyt ja erilaiset satunnaiset kulut.

Jokaisen rakennusosion kohdalla kannattaa ottaa useita tarjouspyyntöjä, joiden perusteella voit arvioida oikean laatu-hinta suhteen työlle.

Rakentamiskustannuksiin vaikuttaa usein myös rakennustyömaan sijainti.

Tontin voi usein saada halvemmalla alueilta joilla ei ole suuremmalti kysyntää, mutta kolikon toinen puoli on usein kalliimmaksi tulevat rakennuskustannukset, kun osaavaa työvoimaa on vaikeampi saada toteuttamaan urakka pidemmälle asutuskeskuksista.

Erilaisten kustannusten laskemiseen on olemassa myös erilaisia laskureita, joiden avulla voit haarukoida mahdollisia kustannuksia.

Esimerkiksi Rakentaja-lehdellä on netissä joukko erilaisia aputyökaluja, joiden mukana on laskureita:

www.rakentaja.fi/otsikkosivut/TM_685_laskurit.htm

Näiden laskureiden joukosta löytyy mm. rakennustarvike kustannuslaskuri sekä pikakustannuslaskuri, joka on tarkoitettu kustannusten haarukointiin aivan suunnittelun alkuvaiheessa.