Portaiden rakentaminen

Katsaus portaiden rakentaminen projektin avuksi löytyviin resursseihin ja ohjeisiin netissä.

Portaiden rakentamisprosessi, jo lyhyiden portaiden suhteen, ei ole helppo urakka, vaan vaatii tarkkoja mittoja ja huolellista laskentaa onnistuakseen.

Tekniseltä näkökannalta katsoen portaiden valmistamisessa esimerkiksi verannalle, patiolle, tai kuistille, ei ole varsinaisesti mitään erityistä vaikeutta.

Kuka tahansa jolla on perus-timpurin taidot pystyy tekemään tarvittavat leikkaukset ja kokoamaan osat. Tästä huolimatta portaat ovat useimmiten yksi vaikeimmista projekteista jonka tee-se-itse ihmiset saavat vastaansa.

Portaiden tulee olla täsmällisesti rakennusmääräysten mukainen turvallisuuden ja portaiden mukavan käytön varmistamiseksi.

Ihmiset ovat tottuneet tasaisiin, ammattimaisesti rakennettuihin portaisiin, joten pienikin poikkeama portaikossa johtaa tyypillisesti kaatumisvaaraan.

Korkeat portaat tekevät noususta vaikeaa kun taas matalat portaat ovat epämiellyttävät käyttää ja vaaralliset.

Koska portaiden rakentemiseen jää niin vähän virheen varaa, niiden rakentaminen vaatii huolellisen suunnitelman ja potentiaalisesti mutkikkaita laskelmia.

Hyvä paikka aloittaa rakennus urakka on konsultoida alueesi rakennusmääräyksiä ja ohjeita.

Sen jälkeen voit toteuttaa tarjolla olevat ohjeet portaiden rakentamisen suhteen, jättäen riittävästi aikaa oikeaan suunnitteluun.

Yksi parhaista yleisoppaista suomenkielellä portaiden tekoon löytyy esimerkiksi Pihakiven nettisivuilta, osoitteessa www.pihakivi.com/ohjeet/portaat.