Parkkipaikan asfaltointi

Parkkipaikan asfaltointi on tapa saada kestävä ja hyvännäköinen päällyste piha-alueen osalle, jolla on korkea käyttöaste liikenteen takia.

Parkkipaikan päällystämiseen on useita erilaisia päällystysvaihtoehtoja joita kannattaa harkita ennen päätöstä urakoitsijasta tai asfalttityypistä.

Yksi tärkeimmistä valintakohdista on asfalttityypin valinta parkkipaikalle, sillä parkkipaikan asfaltti tyypillisesti tarvitsee kestävämmän asfalttipinnoitteen kuin esim. pihan jalkakäytävät.

Useimmat asfaltointi urakoitsijat pystyvät antamaan ohjeita miten asfaltin avulla saa parhaimman tuloksen parkkipaikalle, sekä urakoitsijat pystyvät antamaan, useimmiten puhelimitse, suuntaviittoja hintaluokan suhteen sekä minkä tyyppinen asfaltti soveltuu piha-alueeseesi parhaiten.

Parkkipaikan asfaltointi – Asfaltoinnin hinta

Hinta, jonka parkkipaikan asfaltointi tulee maksamaan, riippuu useasta seikasta.

Normaalisti, mitä isommasta alueesta on kysymys, sitä halvempi neliöhinta tulee kyseeseen. Isot alueet pystytään päällystämään isommalla kalustolla, jonka käyttökustannukset per neliömetri ovat edullisimmat kuin pienissä kohteissa, joissa käsityön osuus loppujäljestä on usein isompi.

Lisäksi kannattaa ennen asfaltointiurakan tilausta kysellä naapureilta mikäli heillä on tarvista pihan asfaltoinnille, niin yhdessä saatte teetettyä halvemmalla urakan kuin erikseen tilattuna, kun urakan neliömäärä on isompi.

Koon lisäksi on olemassa myös muita tekijöitä, jotka vaikuttavat hintaan, kuten päällystettävän alueen kunto.

Nämä seikat useimmiten johtavat siihen, että urakoitsija saattaa tulla katsastamaan alueen ennen urakkatarjouksen jättämistä.

Lisäksi, mikäli asfaltoitava alue tarvitsee maanmuokkaus/maanrakennustöitä ennen asfaltointia, nämä tekijät tyypillisesti hinnoitellaan asfaltointitarjouksessa erikseen tai maanrakennustyöt sisältyvät kokonaishintaan.

Suomen olosuhteista johtuen asfaltointiliikkeiden kesäiset työruuhkat (asfalttia voidaan levittää vain sään salliessa) voivat johtaa siihen, että on vaikea saada asfaltointi-urakoitsijaa pihalleen.

Tämän takia on hyvä ottaa yhteyttä urakoitsijaan jo hyvissä ajoin, jolloin urakoitsija voi varata työkalenteriin ajan jolloin haluat pihasi päällystettävän asfaltilla.

Parkkipaikan asfaltointi – Asfaltti materiaalina

Parkkipaikan asfalttipäällyste muodostaa piha-alueen liikenteelle ajomukavuudeltaan erinomaisen pinnan, jonka kitkaominaisuudet tekevät liikkumisesta turvallisen.

Siten asfalttipäällyste on ajettavuuden kannalta paras mahdollinen vaihtoehto.

Parkkipaiken kunnossapitäjälle asfaltti on ihanteellinen materiaali, koska se on erittäin vähän hoitoa vaativa, kestävä ja taloudellinen materiaali.

Verrattuna sorapintaisiin parkkipaikkoihin, esim. kesäiset hiekkatomu-ongelmat poistuvat asfalttipäällysteen laittamisen myötä.