NCC Rakennus

NCC Rakennus on yksi maan tärkeimmistä asunto-ja talorakentamisen rakennusliikkeistä, jonka toimintaan kuuluvat myös infrarakentamisen ratkaisut.

Tärkein toiminta-alue firmalle sijaitsee pääkaupunkiseudulla, mutta NCC toimii myös muilla alueilla, jossa firma rakentaa asuntoja ja toimitiloja, sekä toteuttaa julkisia hankkeita, ja osallituu korjausrakentamisen urakoihin.

Nämä alueelliset toiminnot toteutetaan isommista aluekeskuksista käsin: Turku, Tampere, Jyväskylä, Oulu, Kuopio-Joensuu, ja Lappeenranta.

NCC tunnetaan pääkaupunkiseudulla varsinkin isoista, merkkittävistä talonrakennus-urakoistaan, joista huomattavimpiin lukeutuvat:

  • Ylen IsoPaja
  • Helsinki/Vantaan Kotimaan terminaali
  • Helsingin temppeli Espoossa
  • Kaivomestarin koulu Espoossa
  • Tapiolan terveysasema
  • Porttipuiston liikekeskus Vantaalla
  • Airport Plaza Business Park Vantaalla
  • Leppävaaran liikekeskus Sello (osana työyhteenliittymää)

Useille yksittäisille suomalaisille NCC on tullut tutuksi asuntorakentamisen yksikkönsä kautta, joka tekee sekä vapaarahoitteisia NCC Tähtikoteja että valmistaa asuintaloja esimerkiksi yleishyödyllisille rakennuttajille.

Palveluihin asuntorakentamisen yksikössä kuuluvat myös suunnittelun ohjaus sekä asukkaiden tarpeiden mukaisesti räätälöidyt muutostyöt olemassaoleviin rakennuksiin.

NCC:n Tähtikoteja on rakennettu pääkaupunkiseudulla esimerkiksi Helsingin Jollakseen, Lauttasaareen, Eiranrantaan ja Tapanilaan, Leppävaaraan, Tuomarilaan, Tammistoon, Kartanonkoskelle, ja Hiekkaharjuun.

Infrastruktuuri rakentaminen on myös historiallisesti ollut tärkeä osa NCC:n toimintaa, ja siihen kuuluu osa-alueina kiviainestuotanto, asfalttiurakointi ja tienhoitopalvelut.

Firman oman ilmoituksen mukaan NCC Roads on itse asiassa infrarakentamisen suhteen pohjoismaiden suurin asfalttiurakoitsija ja kiviainestoimittaja.

Yksittäisten urakoiden suhteen NCC Roads rakentaa, kunnostaa, ja hoitaa tien, kadun, kentän, ja pihan alusta loppuun.

Sekä asunto-ja talorakentamisen että infrarakentamisen suhteen voit tilata firmalta projektisi kokonaisurakkana.

Kokonaisurakoissa NCC rakentaa kohteen pohjarakenteista pintaan. Yhtiö toteuttaa myös pienempiä erillisurakoita.