Leikkimökin rakentaminen

Katsaus leikkimökin rakentaminen projektin avuksi löytyviin resursseihin, videoihin, ja rakennus-paketteihin.

Leikkimökin täysin itse rakentamisen ohella suosittu tapa hankkia pihan rakennuksia on tilata valmiita paketteja, jotka usein voi tilata myös täysin valmiiksi asennettuna.

Leikkimökki-paketteja kannattaa tiedustella esimerkiksi rautakaupoista, kuten verkkokauppa Netraudasta (www.netrauta.fi/portal/piha/piharakennukset/leikkimokit) ja paikallisista K-Raudan ja Rautian myymälöistä.


VIDEO: Leikkimokit-nettisivuston tekemä video, joka käy kuvina läpi leikkimökin rakentamisen perustuksista valmiiksi.


VIDEO: Yhdysvaltalaisen Mississippissä toimivan leikkimökkejä rakentavan firman esittelyvideo, josta voi löytää ideoita myös kotimaassa tapahtuvaan leikkimökkirakentamiseen.

Suomenkielisten leikkimökki-projekteihin löytyvien ohjeiden ohella netistä löytyy paljon materiaalia varsinkin englanninkielellä.

Ron Hazelton (www.ronhazelton.com/article/outdoors/other/UDIyNw/How_to_Build_a_Child_s_Playhouse_) niminen rakentaja tarjoaa esimerkkinä askel-askeleelta olevat ohjeet lasten leikkimökin tekemiseen, jossa kukin rakentamisen vaihe on oheis-opastettu videolla (videoiden mitat ovat Yhdysvalloissa käytössä oleviin mitta-asteikkoihin, en.wikipedia.org/wiki/US_measurements).

Hyvä englanninkielinen opaskirja, josta löytyy neuvoja leikkimökkien rakentamiseen, on “Treehouses & Playhouses You Can Build”, tekijöinä David Stiles ja Jeanie Stiles (tarjolla mm. Amazon-kirjakaupan kautta).