Lämpökamera autoon

Lämpökamera autoon on optiona esimerkiksi useissa BMW-sarjoissa, ja saatavissa myös muihin luksusmaisempiin autoihin, yleensä optiona.

Tyypilliset ajoneuvot, joissa lämpökameroita käytetään yleisesti ovat etenkin sotilasajoneuvot, mutta myös ammattimaisesti kuljetetut rekat ja bussit sekä hälytysajoneuvot.

Esimerkiksi sotilasajoneuvoissa lämpökameran käyttö pimeäolosuhteissa on erittäin suotuisaa, sillä se mahdollistaa sotilasajoneuvon etu-ja takavalojen peittämisen, joka ei paljasta sijaintia, kuljettajan edelleen nähdessä edessäolevan tien.

Yleisesti ottaen lämpökamerat tuovat kuitenkin normaaliajoon lisää turvallisuutta etenkin yöajoon ja ajoon huonossa kelissä, sillä infrapunakamera pystyy erottamaan ja tuomaan kuljettajan näkökenttään yksityiskohtia edelläolevasta tiestä, joita paljas silmä ei havaitse.

Lämpökameroilla esimerkiksi näkee tien pitkälle eteenpäin läpi savun ja sumun, kun taas paljaalla silmällä katsottaessa näkökenttä on erittäin rajoitettu tällaisissa olosuhteissa, joka voi luoda vaaratilanteita ajamiseen.

Erikoisajoneuvojen lisäksi lämpökameroita on alettu asentaa myös henkilöajoneuvoihin ajoturvallisuutta parantamaan. Ensimmäisen auto, jossa tällainen kamera oli valmiiksi asennettuna oli Yhdysvalloissa myyty 2000 Cadillac DeVille.

Euroopan oloihin lämpökameroita saa optiona esimerkiksi automerkkeihin BMW, Mercedes-Benz, sekä Audi. Alla Car and Driver lehden vertailuvideo näiden autojen lämpökamerasovellutuksista.

Suomen oloissa autoissa olevat lämpökamerat lisäävät turvallisuutta varsinkin suhteessa hirviin ja muihin metsien eläimiin, sillä lämpökameran avulla tällaiset vaarat on mahdollista havaita huomattavasti nopeammin ja selkeämmin kuin paljaalla silmällä tai pelkän etuvalojen avulla pimeässä.

Yksi keskeisistä lämpökamera autoon järjestelmistä on BMW Night Vision systeemi, joka on tarjolla optiona sekä 7-, 6-, ja 5-sarjan malleihin.

BMW käyttää FLIR yhtiön infrapunajärjestelmiä autoissaan, jotka ovat olleet kehityksen alla vuodesta 2002, ja saatavilla BMW:n autoissa vuodesta 2005.

BMW Night Vision -järjestelmän ensisijainen tarkoitus on tuoda pimeässä elävät objektit kuljettajan tietoon paremmin, ja järjestelmä pystyy havaitsemaan täydellisessä pimeydessä esimerkiksi eläimet ja jalankulkijat jopa 300 metrin etäisyydeltä, huomattavasti pidempää kuin pelkät etuvalot.

Elävien olentojen havaitsemisen ohella BMW:n lämpökamerat näyttävät myös tarkkaa kuvaa edessä olevasta tiestä, joten kuljettaja voi havaita ennakoivasti muut ajoneuvot, kurvit tiessä, ja kaikenlaiset esteet tiellä.

BMW Night Vision maksimietäisyyden havainnoida näitä muunlaisia objekteja ilmoitetaan (2.3 m x 2.3 m kokoisille objekteille) yli 800 metriä, joka tuo autonvalmistajan mukaan 5 sekunttia lisää reaktioaikaa 100 km/h nopeudessa verrattuna pelkkiin etuvaloihin.

BMW asentaa lämpökameran autoihinsa etupuskuriin, vasemmalle puolelle, ja kamera tulee suojattuna esimerkiksi jäätymistä ja huurtumista, roiskeita, pikkukiviä, ja vastaavia uhkia vastaan.

Näyttönä kuljettajan tilassa on 320×240 pikselin monitori, jonka BMW asentaa kojelautaan. Päälle/pois päältä kytkin järjestelmälle on tyypillisesti valokytkimen vieressä. Asennukset autonvalmistaja hoitaa normaalisti myös navigaatiojärjestelmät asentavien ammattilaisten tekeminä.