Koiratarhan rakentaminen

Katsaus koiratarhan rakentaminen projektin avuksi löytyviin resursseihin, sekä joihinkin tärkeimmistä kysymyksistä jotka rakentamisessa tulevat vastaan.

Itse koiratarhan pystyttäminen on usein kustannustehokkaampi tapa kuin valmiiden tarhapakettien kokoaminen, ja tällainen projekti on myös mukavaa ajanviettoa tee-se-itse kotitalouksissa.

Yksi ensimmäisistä vaiheista tarhan rakentamisen suhteen tulisi olla paikallisten rakennusmääräysten tarkastaminen.

VIDEO: Yhdysvaltalaisen PetSafe yhtiön tekemä englanninkielinen video koiratarhapaketin kokoamisesta, joka käy läpi myös muita tarhan rakentamiseen liittyviä perusteita.

Jos asut lähiöalueella, näihin määräyksiin sisältyy tyypillisesti kaavoitus-ja rakennusmääräyksiä. Nämä määrykset voivat vaikuttaa siihen, miten ja millaisen koiratarhan voit rakentaa tontillesi.

Määräykset selviävät parhaiten ottamalla yhteyttä paikalliseenrakennuslautakuntaan tai vastaavaan rakentamista valvovaan viranomaiseen.

Rakentamisen suunnittelussa kannattaa panostaa mittasuhteidenmiettimiseen, ottamalla tarkat mitat koko tarhattavasta alueesta.

Ota huomioon myös se, että tarhan sisään tulee jäädä tilaa myöskoirankopille, sekä kuinka paljon tilaa tarhan rakentamisen jälkeen jää muuhun pihakäyttöön.

Sijainnin suunnittelussa on hyvä miettiä myös kuinka kauas talosta tai autotallista sijoitat koiratarhan, kuin myös suunnitella etäisyys naapuroivaan kiinteistöön.

Koiratarhan rakennusmateriaalina tulisi käyttää laatumateriaaleja, jotka kestävät…

  • tuulen,
  • sateen,
  • jään ja
  • lumen, kuin myös
  • koiran rakenteelle tuoman rasituksen.

Kestävä, raskaantekoinen, ei-myrkyllisellä muovipäällysteellä pinnoitettu aitamateriaali pitää koiran turvassa ruosteelta ja teräviltä kulmilta.

Tarkista aita kuitenkin ennen asennusta terävien kulmien ja rikkoutuneiden osien varalta.

Tarhaan päästävä lukko tulisi olla riittävän helppo operoida, mutta tarvittavan jämerä ettei koira pysty tönäisemään sitä avoimeksi käpälillään tai nenällään.

Aitauksen tulisi tyypillisesti olla upotettuna maastoon huolellisesti.

Aitamateriaalin, jolla aitaus luodaan, ja sen tukipylväiden tulisi olla helppoja upottaa syvälle maahan, tukevan rakenteen varmistamiseksi.

Tämä lisää:

  • koiratarhan tukevuutta,
  • pitää muut eläimet poissa aitauksesta, ja
  • estää omaa koiraa kaivamasta reittiä ali aitauksen.

Tarhan tulisi olla auringolta varjoisalla paikalla, huolimatta siitä että tarhasta löytyy koirankoppi varjoisena, elementeiltä suojaavana paikkana.

Esimerkiksi puun antama varjo voi luoda paikan, jossa koira voi olla ulkotilassa, mutta silti varjossa.

Koiratarha tulisi sijaita myös kaltevalla paikalla, josta vesi pääsee virtaamaan pois vesisateen myötä. Tämä auttaa myös tarhan alueen kunnossapidossa ja koirien terveyden ylläpidossa.