Ikkunaremontti

Katsaus ikkunaremontti tarpeisiin ja tavoitteisiin mm. lämmöneristävyyden äänieristyksen, ja kestävyyden suhteen, sekä myös remontin hintaan vaikuttaviin tekijöihin.

Ikkunoiden remontointi saattaa vaikuttaa ylitsepääsemättömältä urakalta, johtuen varsinkin siitä, että tarjolla on niin paljon erilaisia vaihtoehtoja ikkunoiden kunnostamisen suhteen.

Jos korvaat ikkunat uudella, valittavana on lukemattomia ikkunatyylejä, joista kukin soveltuu eri tarkoituksiin, aina klassisesta kaksipuolisesta vaihtoehdosta modernimpiin liukuviin ikkunoihin saakka.

Myös lasituksen suhteen vaihtoehtoja on useanlaisia, pitäen sisällään valinnan siitä, miten monta lasikerrosta ikkunassa on, sekä minkätyyppisestä materiaalista ikkunan lasi koostuu (tarjolla on nykyään esimerkiksi itsepuhdistuvia malleja).

Suomen oloissa ikkunoiden valintaan ja korjaamisen yksityiskohtiin kuuluvat varsinkin toimivuus talven kylmyydessä, joka vaikuttaa moneen muuhun seikkaan, mukaanlukien lämmityskulut.

Suomen ulkopuolella tuleviin valintoihin tulevat usein mukaan esimerkiksi myrskykestävyys, esimerkiksi hurrikaani-tason tuulissa.

Ikkunoiden remontointi on Suomen oloissa tarpeellista usein noin 30–45 vuoden välein, ja remontointi johtaa usein ikkunoiden kokonaan vaihtamiseen nykyaikaisen edistyneen ikkunateknologian, mm. materiaalien suhteen, hyödyntämiseksi.

Vanhemmissa taloissa ja talonyhtiöissä ikkunoita usein käytetään osana ilmanvaihtoa, joten ikkunaremontin vaikutus tällaiseen ilmanvaihdon järjestelmään on otettava huomioon urakan kokonaissuunnittelua.

Merkittävä osa ikkunoiden remontoinnin kustannuksista muodostuu remontissa käytettävästä työvoimasta, materiaalien kustannusten ollessa usein samansuuntaisia eri urakoitsijoiden välillä.

Tämän vuoksi kannattaa kilpailuttaa urakoitsijoita laajalta parhaimman hintatarjouksen saamiseksi.

Samaan tapaan kannattaa tarkistaa potentiaalisten urakoitsijoiden aikaisempien töiden referenssit ja näiden töiden laatu.

Ikkuna remonttien suhteen löytyy monta kriittistä kohtaa, varsinkin ikkunoiden mitoituksen suhteen, ja historiallisesti tasaisen hyvän työnlaadun tarjonnut urakoitsija osaa usein myös varautua ennalta-arvaamattomiin ongelmiin.