Grillikatoksen rakentaminen

Katsaus grillikatoksen rakentaminen projektin avuksi tarjolla oleviin resursseihin ja tietolähteisiin netissä.

Grillikatoksen tarkoituksiin kuuluvat tyypillisesti varjon antaminen kesän auringolta sekä suojaaminen elementeiltä.

Katoksen tyyppi voi olla monenlainen, vaikkapa pergola tai kiinteä katto, joka yleensä koordinoidaan tyyliltään muuhun kiinteistön arkkitehtuurityyliin sopivaksi.VIDEO: Teksasilaisen Premier Grilling (www.premiergrilling.com) rakennusfirman tekemä video katoksen alle rakennetusta grillauspaikasta.

Kiinteät kattorakennelmat antavat myös paikan johon asentaa esimerkiksi tuulettimia tai valaistusta, joka luo lisämukavuutta ja mahdollisuuden viettää iltaa pitempään grillin parissa kuin se muuten olisi mahdollista.

Esteettisen näkökulman suhteen kattorakennelma auttaa määrittelemään ulkopaikan tilaa, ja luo yksityisyyden tunnetta tilalle.

Ennen tällaisen rakennelman rakentamista, muista varmistua alueesi rakennussäännöksistä ja luvanvaraisista rakennelmista.

Esimerkiksi Tuusulan kunta esittelee grillikatoksen tai avoterassin rakentamiseen liittyvät säännökset virallisilla sivuillaan osoitteessa www.tuusula.fi/sivu.tmpl?sivu_id=1367.

Jos et ole vielä suunnitellut grillaus-alueen designia lopulliseen muotoon, hyviä ideoita ulkogrillauspaikkojen suunnitteluun saa etenkin muiden jo toteuttamista projekteista.

Esimerkiksi Yhdysvaltalainen Lone Star (www.asklonestar.com/project-photos/outdoor-kitchen-photos/) esittelee toteutuneita ulkokeittiöprojektejaan, joissa monissa on katos mukana, nettisivuillaan.