Edullinen lämpökamera

Katsaus markkinoilla oleviin edullinen lämpökamera malleihin ja valmistajiin.

Lämpökameroiden hinnat ovat historiallisesti olleet erittäin korkeita, johtuen…

  • pienistä tuotantomääristä ja
  • kameroiden komponenttien korkeista hinnoista.

Samoin historiallisesti infrapunakameratuotteita on valmistanut vain muutama yritys.

Tilanne on kuitenkin muuttunut viime vuosien aikana, johtuen varsinkin uusien kiinalaisten lämpökamera-valmistajien tulemisesta markkinoille edullisilla infrapunatuotteillaan.

Esimerkkeinä näistä kiinalaisista valmistajista ovat mm.

  • Wuhan Guide (www.guide-infrared.com), ja
  • SATIR (www.satir-eu.com).

Suomen markkinoille edullisia kiinalaisia infrapunakamera tuotteita tuo esimerkiksi www.elkome.fi, jonka verkkokaupassa on näkyvissä kunkin tuotteen hinta eriteltynä.

Kun vertaat tuotteiden edullisuutta, ota huomioon että infrapunakameroita tuotetaan erilaisia tarkoituksia varten, ja näillä kategorioilla on hyvin eritasoinen hinnoitteluskaala.

Esimerkiksi vartiointiin tarkoitetut lämpökamerat ovat usein teollisuuden mittaus kameroita hintavampia…

…koska vartiointikäyttöiset valvontakamerat ja havainnointi lämpökamera kiikarit tarvitsevat usein edistyksellisempejä linssejä ja teknologiaa, kaukohavainnointia varten.

Yksi tapat, jolla voit saada edullisen infrapunakameran, on ostamallahieman vanhentuneita malleja, joita jälleenmyyjillä saattaa olla tarjousmyynnissä.

Samoin käytetty lämpökamera tuotteet ovat usein erittäin edullisia, ja niitä myydään jälleenmyyjien lisäksi myös esimerkiksi huuto.netkaltaisten käytettyjen tavaroiden huutokauppojen kautta.

Kiinalaisten valmistajien tuotteiden ohella Suomen markkinoilla olevista merkeistä suuren markkina-osuuden omaa amerikkalainen Fluke(www.fluke.fi), jolla on valikoimissaan myös edullisia perusmalleja.

Fluken tuotteissa tosin on valikoimaa pääasiassa vain erilaisiin teollisiin mittauksiin, eikä vaikkapa vartiointi- tai autoilun turvallisuutta parantavia sovellutuksia, niinkuin kiinalaisilla valmistajilla on laajoissa valikoimissaan.

Fluken tuotteita jälleenmyy mm. Yleiselektroniikka (www.yeint.fi), ja heidän nettituotekuvastostaan on nähtävissä myös kunkin myynnissä olevan infrapunakameran hinta.