Asfaltointi Suomi

Yrityksiä, joiden pääasiallisena toimialueena on asfaltointi Suomi, on vähän, mutta paikallisesti toimivia yrityksiä on useita.

Koska koko Suomen alueella on kysyntää asfaltointi urakoinnille, myös haja-asutusalueilla, monilla paikkakunnilla, varsinkin pienemmillä sellaisilla, asfaltoinnista huolehtii kunnallinen asfaltointipäällystysyksikkö, joka saattaa hoitaa myös yksityisiä pihoja ja muita kohteita.

Isommilla paikkakunnilla asfalttialalla vallitsee kilpailu useiden toimijoiden kesken, joka takaa sen, että asfaltoinnin laatu on hyvää ja toimitus luotettavaa, varsinkin johtavien toimittajien taholta (joiden menestys perustuu juuri luotettavuuteen ja asfaltoinnin laatuun).

Koko Suomen alueella asfaltointi urakoitsijoiden kattojärjestönä toimii Infra Ry (www.infrary.fi, entinen Asfalttiliitto), jonka taholta hoidetaan lähinnä suhteita ulkomaisiin vastaaviin järjestöihin sekä tuotetaan tutkimusmateriaalia asfalttialalta alan yritysten käyttöön.

Infra ry julkaisee koko maan asfaltointi alaa koskevaa materiaalia, muun muassa Asfalttilehteä (www.asfalttilehti.fi).

Asfaltointi Suomi – Etelä-Suomen lääni

Kuntatasolla tärkein asfalttimarkkina-alue on Etelä-Suomen lääni, joka on tietysti myös koko Suomen taloudellinen keskus ja asukasmääräisesti isoin lääni.

Etelä-Suomen läänin isoin paikallinen markkina-alue on taas Uusimaa, johon kuuluvat Askola, Espoo, Hanko, Helsinki, Hyvinkää, Inkoo, Järvenpää, Karjaa, Karjalohja, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Lapinjärvi, Liljendal, Lohja, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Nummi-Pusula, Nurmijärvi, Pernaja, Pohja, Pornainen, Porvoo, Pukkila, Ruotsinpyhtää, Sammatti, Sipoo, Siuntio, Tammisaari, Tuusula, Vantaa, ja Vihti.

Myös asfalttifirmojen lukumäärä on suurin juuri Etelä-Suomen alueella.

Tämä kova kilpailu on koitunut asiakkaiden hyödyksi, sillä yleisellä tasolla juuri Etelä-Suomen teiden kuntoa pidetään maan parhaana, niin yksityisellä kuin julkisten hankintojen puolella.